Topluma Katkılarımız

  • 31 Temmuz 2019

    Yaz ayları hepimizin özlemle beklediği ayları Yaz ayları tatil, dinlenme, sevilen taze sebze ve meylerin çok olduğu olumlu durumları hatırlatsa da, sıcaklar konusunda dikkatli olunması gereken noktaları bilmek gerekir.

    Özellikle şişmanlık, yüksek tansiyon, kalp yetmezliği veya kalp damar hastalıkları olan kişiler, 65 yaş üstü bireyler, 4 yaş altı çocuklar yaz aylarında daha dikkat etmeliler. Yetişkinlerde vücutta böbrek, deri, bağırsak ve solunum yoluyla yaklaşık 2,5 L sıvı kaybı olur. İçtiğimiz su miktarınızı buna göre değerlendirmeniz önemlidir. Özellikle aşırı sıcaklarda mineral kayıpları ile birlikte kaybedilen sıvının yerine konması sağlık açısından daha önemli hale gelmektedir. Günlük mutlaka 2,5-3 L su tüketilmesi gerekmektedir. Eğer su içmekten hoşlanmıyorsanız sürahinize limon dilimi, nane ve yaz meyvelerinden ilave ederek tatlandırabilirsiniz. Tabi burada yaz aylarının en önemli tuzağına düşmemek gerek. Sıvı kaybını asitli, şekerli limonata ve soğuk çay gibi içeceklerle kapatmayı alışkanlık haline getirirsek diyabet ve şişmanlıkla ilgili riskleri artırmış oluruz.  Yarım yağlı süt, ayran ve su günde 1 adet maden suyu tercih edilebilir. Bunun yanında light içecekler kaloriden sizi korusa da katkı maddelerini düşünecek olursak bize uzun vadede sıkıntı yaratabilir, su veya porsiyonları abartmadan maden suyu ile hazırladığımız taze meyveli içecekler iyi bir alternatif olabilir.

     

    Detay
  • 01-07 Nisan 2019

    Mamografi ve kadın sağlığı merkezindeçalışanı Radyolog Dr.Hikmet KARAGÜLLÜtarafından verilen seminer de meme kanserleri ve erken tanının önemi üzerinde duruldu. Sonrasında misafir konuşmacımız Birsen YALÇIN    meme kanseri tanısı konulduktan sonra  yaşamış olduğu süreçten, tedavisinden ve hayata bağlı kalmanın öneminden vurgular yaparak meme kanserine karşı savaşını bizlerle paylaştı. Alzheimer merkezinde yapılan etkinliğe 15 kişi katılmıştır.Etkinlik  katılımcıların soru cevap kısmı ile sonlandırıldı.

    Dr.Rana Beşe Sağlık Polikliniği Beslenme Uzmanı Figen Fişekçi Üvez ve Medikal Park Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Şerafettin Özertarafından Verilen Seminerde Sağlıklı Beslenme Sağlıklı Yaşam Güçlü Bağışıklık Ve Kanser Tedavisinde Beslenme Nasıl olmalı Konuları İşlenmiştir.Alzheimer Merkezinde Yapılan Etkinliğe 45 Kişi Katılmıştır.

    Çocuk Koruyucu Ruh Sağlığı ve Dr.Rana Beşe Sağlık Polikliniği Çalışanı Psikiyatrist Osman Ağa ÖnalDüzenlenen Seminerde Psiko -Onkoloji Konusunu Anlatmıştır.Alzheimer Merkezinde Yapılan Seminere 11 KişiKatılmıştır.

     Dr.Rana Beşe Sağlık Polikliniğinde Radyolog Olarak Görev Yapan Prof.Dr.Güner SönmezDüzenlenen Seminerde Tiroid Kanserlerini Anlatmıştır.
    Poliklinikte Yapılan Seminere Hastaların Yanı sıra Poliklinik  Çalışanları da Katılmıştır.Radyolog Hastalar Tarafından Sorulan Soruları Cevaplamıştır.

    Detay
  • 02 Nisan 2019

    Otizm için erken farkındalık çok önemli! 

    2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısı ile Çocuk Koruyucu Ruh Sağlığı Merkezi olarak bu konuya dikkat çekmek için merkezimizi mavi renk ile ışıklandırdık.

    Ayrıca merkezimiz psikologlarından Uzm. Klinik Psikolog Gülşen Günay ‘ın otizmin belirtileri ile erken tanı ve doğru eğitimin önemi konusunda kaleme aldığı '' Otizm için Erken Farkındalık Çok Önemli'' adlı yazısı Kadıköy Gazetesinde ve merkezimizin web sitesinde yayınlandı.

    Detay
  • 20 Mart 2019

    '' Çocuklu Hayat ''

    Prof. Dr. Yankı Yazgan

    Türkiye Psikiyatri Derneği İstanbul Şubesi ve Kadıköy Belediyesi ve Çocuk Koruyucu Ruh Sağlığı işbirliği ile Caddebostan Kültür Merkezinde Halka yönelik etkileşimli toplantılarımızın   üçüncüsü  20 Mart'ta "Çocuklu Hayat" başlığı ile Prof. Dr. Yankı Yazgan'ın katılımı ile gerçekleşmiştir.

    Bu söyleşide, çocuğuyla düşe kalka büyüyen tüm anne babalar ile bir çocuğu büyütmenin hepimize getirdiği gelişim fırsatları konuşuldu.. Anne karnından ergenlik sürecine kadar geçen döneme dair soru ve sorunların tartışıldığı bu seminere toplamda 175 kişi katılmıştır.

    20.03.2019 da Caddebostan Kültür Merkezinde ''Çocuklu Hayat'' konulu etkileşimli toplantıya yoğun ilgi gösteren anne ve babalar aklındaki tüm soruları Prof. Dr. Yankı Yazgan ile tartışma fırsatı bulmuşlardır.

    Detay
  • 14 Mart 2019

    14 Mart Tıp Bayramı Kadıköy Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ve İstanbul Tabip Odası’nın düzenlediği ortak etkinlikle kutlandı. Tıp alanında çalışan doktor, hemşire ve sağlık görevlileri için önemli bir gün olan 14 Mart Tıp Bayramı Kadıköy’de kutlandı.
    Gelenekleşen Kadıköy Belediyesi Sağlık işleri Müdürlüğü ve İstanbul Tabip Odası’nın birlikte organize ettiği ve Kadıköy Belediyesi Evlendirme Dairesi Zübeyde Hanım Kokteyl Salonu’nda gerçekleşen kutlamaya; İstanbul Tabip Odası Emekli Hekimler Komisyonu Başkanı Dr. Erdinç Köksal, hekimler ve Kadıköy Belediyesi'ne bağlı polikliniklerde görev yapan sağlık çalışanları katıldı.

    Detay
  • 12 Mart 2019

    12-13 Mart tarihlerinde Dr. Rana Beşe polikliniğinde, Prof. Dr. Korkmaz Altuğ Polikliniğimizden gönderilen 20 hastanın göz muayenesi ve göz tansiyonu ölçümü yapılmış olup, hastalarımıza göz tansiyonu ölçtürmenin önemi vurgulanmıştır. 

    Dünya Sağlık Örgütü ve Sağlık Bakanlığı konuyla ilgili tavsiyesinde günlük tuz alımının, 1 çay kaşığı ile sınırlandırılmasını söylüyor. Bu, 5-6 grama denk geliyor. Türkiye’de yetişkinlerin günlük tuz tüketiminin 18 gram olduğunu, 2012'deki ise 15 gram olduğunu gösteriyor. Türkiye’de yetişkinlerin, sofra tuzu haricinde yalnızca besinlerden aldığı sodyum miktarı ortalama 2178 mg. Rakamlar da gösteriyor ki Türkiye’de günlük 15 gramlık tüketim, önerilen miktarın üç katı.

    Kadıköy Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü olarak tüm Kadıköylülere tuz tüketiminin farkındalığı için semttin ana hatlarının bulunduğu yerlerde ki billboard ve pankart çalışmalarıyla, Tuz Tüketmenin önemini tüm Belediye Personeline öğle yemeği zamanında tuzluklara konunun önemini anlatan küçük not giydirilmesi yapılarak tuz tüketimimin azalması için teşvik edilmiştir.

    Detay
  • 08-14 Mart 2019

    12-13 Mart tarihlerinde Dr.Rana Beşe polikliniğinde, Prof. Dr. Korkmaz Altuğ Polikliğimizden gönderilen 20 hastanın göz muayenesi ve göz tansiyonu ölçümü yapılmış olup, hastalarımıza göz tansiyonu ölçtürmenin önemi vurgulanmıştır.

    Detay
  • 07 Mart 2019

    Çocuk Koruyucu Ruh Sağlığı Merkezimizden, Uzm. Dr. Osman Ağa Önal " seminer konusu olarak "Teknoloji ve İnternet Bağımlılığı “ konusu içerisinde Eğitimin amacı ve kişilere sağlayacağı faydalar ; “Bağımlılık nedir? Bağımlılığın sadece alkol ve uyuşturucu değil davranış ve kişilere karşı da olabileceği, en sık ve yaygın görülen bağımlılıklardan teknoloji ve internet bağımlılığı ile ilgili tanı kriterleri, bozukluklar, tedavisi ve genel olarak önlemleri” anlatılmıştır.

    Dr.Çağrı Çukadaroğlu seminer konusu olarak " Teknoloji Bağımlılığı temel başlık olup alt başlıkları, Tanım, tanı ölçütleri, görülme sıklığı, sağlık etkileri ve oluşabilecek sağlık tehlikesini" anlatmıştır.

    Yeşilay Kadıköy Şube Başkanı Sayın Ömer ŞAHAN ve ekibi seminerimize konuk olarak katılmış ve “Teknoloji Bağımlılığı” konusunu kısaca anlatmıştır. Seminerimize toplamda 52 belediye personeli katılım sağlamıştır.

    Detay
  • 04-05-06-07 Mart 2019

    İnsanlar arasındaki iletişim yolları içinde en önemlisi ve en sık kullanılanı konuşarak anlaşma yoludur. Konuşma öğrenilmiş bir davranıştır, anne ve babalar, çocuğun yakın çevresindeki kişiler farkında olmaksızın konuşma öğretmenliği yapmaktadırlar. Konuşmanın öğrenilmesinde ise en önemli unsur işitmedir. İşitme kaybı bu duyulardan en önemlisi olan işitme bozukluğu durumunda ortaya çıkmaktadır. Dünya genelinde milyonlarca insan işitme sorunu yaşamaktadır. İşitme engeli, işitme  duyarlılığının kişinin gelişim, uyum, sosyal yaşam ve  özellikle iletişimdeki görevlerini yerine getirmesinde en büyük engeli oluşturmaktadır.

    Bilimsel araştırmalar, işitme kaybının önlenebilir olduğunu, işitme kaybının erken tanısı halinde de bireylerin hayatından  taviz vermeden işitsel teknolojilerle yaşamlarını kolaylaştırabileceklerini ortaya koymaktadır. İşitsel teknolojiler; estetik kaygılardan dolayı işitme cihazı kullanmak istemeyen kişiler için geliştirilen micro işitme cihazı, çok ileri derecede işitme kayıpları için geliştirilen süper power işitme cihazı, gürültülü ortamlarda insan sesini ön plana çıkaran işitme cihazı, telefonla rahat konuşturacak konforlu işitme cihazı gibi onlarca alternatif sunmaktadır.
    Telefonun icadı ile tanıdığımız Alexander Graham Bell annesinin ve  eşinin duymadığı sesleri bir cihaz yardımıyla kaydetmiş, işitme kayıpları üzerine sayısız çalışmalar yapmıştır. Bu nedenle de doğum tarihi olan 3 Mart 1947 dünya genelinde Dünya Kulak ve İşitme Günü olarak kutlanmaktadır.

    Dünya Kulak ve İşitme Günü kapsamında Kadıköy Belediyesi bünyesinde bulunan
    Sosyal Yasam Evleri’mizde Si-Ser İşitme Merkezleri'nin desteği ve  özenli çalışmaları ile 4-6 Mart tarihleri arasında 3 günde 65 yaş ve üzeri 250 ziyaretçimize Dr. Rana Beşe Sağlık Polikliniğimizde 81 kişi ücretsiz olarak işitme tarama testi yapılmış ve ziyaretçilerimiz doğru uzmanlar ile bilinçlendirilmiştir.

    Si-Ser İşitme Merkezleri'ne katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

    Detay
  • 20 Şubat 2019

    “Antidepresan Kullanımı Gerçekten Gereksiz Mi ? “

    Prof. Dr. Timuçin Oral

    Kadıköy Belediyesi Koruyucu Ruh Sağlığı Merkezi olarak bireysel hizmetlerimize ve grup çalışmalarımıza ek olarak,  Toplum Ruh Sağlığına katkıda bulunmak amacı ile Türkiye Psikiyatri Derneği İstanbul Şubesi ile yaptığımız işbirliği sonucunda,  2019 yılı Ocak ve Mayıs Ayları arasında Caddebostan Kültür Merkezinde ayda bir kere olmak üzere Türkiye'de Ruh sağlığı alanının önde gelen profesörleri ile halka yönelik etkileşimli seminerler düzenlemekteyiz.

    Ocak-Mayıs ayları arasında yapılacak olan seminerlerimiz toplam 5 oturumdan oluşmaktadır.

    Seminerlerimizin ilki 23 Ocak 2019 da Prof. Dr. Timuçin Oral tarafından düzenlenmiştir.

     Caddebostan Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilenen "Antidepresan kullanımı gerçekten gereksiz midir?"  konulu semineri veren Sn. Prof. Dr.Timuçin Oral' ile ülkemizde antidepresan ilaç kullanımının güncel durumu tartışıldı.

     Depresyonun nasıl bir hastalık olduğu, Türkiye’de nasıl algılandığı ve bu hastalığın tedavisinde dünyada ve ülkemizde ne yapıldığı konuşuldu. 

    138 kişinin katıldığı sunumda katılımcıların gösterdikleri yoğun ilgi ve tartışmaya açtıkları sorular ile interaktif bir söyleşi gerçekleştirilmiştir.

    Detay
  • 23 Ocak 2019

    “Antidepresan Kullanımı Gerçekten Gereksiz Mi ? “

    Prof. Dr. Timuçin Oral

    Kadıköy Belediyesi Koruyucu Ruh Sağlığı Merkezi olarak bireysel hizmetlerimize ve grup çalışmalarımıza ek olarak,  Toplum Ruh Sağlığına katkıda bulunmak amacı ile Türkiye Psikiyatri Derneği İstanbul Şubesi ile yaptığımız işbirliği sonucunda,  2019 yılı Ocak ve Mayıs Ayları arasında Caddebostan Kültür Merkezinde ayda bir kere olmak üzere Türkiye'de Ruh sağlığı alanının önde gelen profesörleri ile halka yönelik etkileşimli seminerler düzenlemekteyiz.

     

    Detay
  • 09-10 Ocak 2019

    9- 10 Ocakta Kadıköy Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ve Türk Kızılay iş birliğiyle tüm lösemili hastalarımız için kök hücre ve kan bağışı  “ Donör Ol Umut Ol!”  projesi sosyal medya çağrısıyla pek çok ünlü ismin katılımıyla gönüllü donör olduğu etkinliğimizde 355 kök hücre ve 85 ünite kan bağışında bulunulmuştur ve bu proje kapsamında yeni yılda lösemili hastaların öykülerine dokunduk…

    Detay
  • 2018-2019

    Prof. Dr. Korkmaz Altuğ Sağlık Polikliniğimizde; halkı sağlık konusunda bilinçlendirmek amacıyla düzenlenen  (Ağız, Diş Sağlığı ve El Yıkama, Hijyen, Menapozda Üriner Sistem sorunları, Diyabet ve Diyabetik Ayak Bakımı, Ev Kazalarından Korunma ve İlkyardım ,Hipertansiyon v.b. çeşitli konulardaki)  eğitim seminerleri ile  sağlığın korunması ve geliştirilmesi sağlanmaya çalışılmaktadır.Gereğinde uygulamalı eğitim verilmektedir.Bu dönemde eğitimlere 195 kişilik katılım gerçekleştirilmiştir.

    Detay
  • 2018-2019

    Bu proje Prof.Dr.Korkmaz Altuğ Sağlık Polikliniğimizde gerçekleştirilmekte; sağlıklı yaş almaya yardımcı olmak, yaşın  getirdiği sağlık sorunları, fonksiyon kayıpları ve yalnızlık duygusunun yarattığı duygusal durum bozukluğunu hafifletip, kaliteli bir yaşam sürdürülmesine yardımcı olmak amacıyla başlatılmıştır. Bölgemizdeki  65 yaş üstü bireylerin sağlıklarını korumak, geliştirmek, sağlıklı yaş almalarına yardımcı olmak amacıyla ; 1.gün polikliniğin hekimleri tarafından kronik hastalıklar, kronik hastalıklarda beslenme, ağız-diş sağlığı ve protez bakımı, ev kazalarından korunma ve ilk yardım yalnızlıkla baş etme duygusu  ve menapozda  üriner  inkontinans (idrar kaçırma) konularında sağlık bilincini geliştirecek eğitim desteği verilmektedir. 2. gün ise evde kullandıkları tansiyon aletleri ve şeker ölçüm cihazlarıyla gelen hastalara doğru tansiyon ve şeker ölçümü öğretilerek cihazlarının kontrolü yapılmaktadır.
     

    Detay
  • 14 Kasım 2018

    Kadıköy Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ve Türk Diyabet Cemiyeti işbirliğiyle gerçekleştirilen  “Genel Diyabet Taramasın ’da” toplam 50 kişiden kan alımı sonucunda %5’i Diyabetli hasta tespit edilip diyabet polikliniğimizde tedavi süreçleri başlatılmıştır.

     

    Detay
  • 04 Kasım 2018

    Kadıköy Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ve Türk Kızılay işbirliğiyle gerçekleştirilen 1 gün süren  “Kan Bağışı ve Kök Hücre Projesi” ile toplamda 29 ünite kan bağışı ve 15 kişiden kök hücre alımı gerçekleştirilmiştir. Böylece Kadıköy Belediyesi kan ve kan ürünlerine ihtiyacı olan  60 kişiye umut olmuştur.

    Detay
  • 26 Ekim 2018

    Prof.Dr.Korkmaz Altuğ, Dr. Rana Beşe , Zehra – Mustafa Yüksel Mamografi ve Kadın Sağlığı, Evde Girişimsel Hemşirelik Hizmetleri Birimlerimiz günün anlam ve önemini hasta ve yakınlarına “Hakları ve Sorumlulukları Konusunda” bilgi verilmiştir.

     

    Detay
  • 09-13-18-24 Ekim 2018

    9 Ekimde Kozyatağı Kültür Merkezinde Kadıköy Belediyesi Zehra – Mustafa Yüksel Mamografi ve Kadın Sağlığı Merkezi Radyoloji Uzm.Dr.Hikmet KARAGÜLLÜ ’nün konuşmacı olduğu “ Meme Kanseri, Erken Tanı ve Önemi “Seminerine 55 Kişi katılım sağlamıştır.

    Detay
  • 22 Mayıs 2018

    22 Mayıs Avrupa Obezite Günü kapsamında Kadıköy Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğüne bağlı Dr. Rana Beşe Sağlık Polikliniğimizin “Obeziteyle Savaş Projesinde” Dâhiliye Doktoru ve Diyetisyen kontrolünde gerçekleştirilen “Vücut Yağ İndeksi ve Şeker Taraması”   2579 Kişi katılım sağlamıştır. Tespit edilen hastaların tetkik ve tedavisine başlanmıştır.

     

    Detay
  • 09 Mayıs 2018

    Dünya Oyun Oynama Günü, her yıl 28 Mayıs’ta tüm dünyada çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır. Marmara Üniversitesi 2010 yılında birincisini organize etmiş olduğu Türkiye “Dünya Oyun Oynama Günü etkinliklerinin dokuzuncusu 09 Mayıs 2018 tarihinde Kadıköy Belediyesi Çocuk Koruyucu Ruh Sağlığı Merkezi Çocuk Atölyelerinde gerçekleşmiştir.

     

    Detay
  • 08 Mayıs 2018

    Kadıköy Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ve Türk Kızılay işbirliğiyle gerçekleştirilen 1 gün süren ” Kan Bağışı ve Kök Hücre Farkındalık Projesi”  ile toplamda 81 ünite kan bağışı ve 30 kişiden kök hücre alımı gerçekleştirilmiştir. Böylece Kadıköy Belediyesi kan ve kan ürünlerine ihtiyacı olan120 kişiye umut olmuştur.

    Detay
  • 17-18 Nisan 2018

    Dr.Rana Beşe Sağlık Polikliniği Kardiyoloji Bölümü Uz.Dr.Nuri ÇAĞLAR “Kalp Sağlığı ve Damar Hastalıkları” konulu semineri Kozyatağı Kültür Merkezinde sunumu gerçekleştirmiştir. Seminere 70 kişi katılım sağlanmıştır. Muayeneler ücretsiz olduğu için katılım sağlayan her kişiye randevusu verilerek kardiyolojik muayeneleri yapılmıştır.

    18.04.2018 Tarihinde Türk Kalp Vakfı, İstanbul Bisikletçiler Derneği, Kadıköy Belediyesi Sağlık İşleri ve Spor Müdürlüğü İş birliğiyle Kalamış parkı başlangıç rotası seçilerek Şaşkın bakkal sahil yolunda “Kalp Sağlığı için Pedallıyoruz!” projesine destek sağlanmıştır.

     Sağlık İşleri Müdürlüğü Kalamış Parkında Sağlık Birimlerinin tanıtımı yapıp kalp haftasının farkındalığı için etkinlik yapmıştır.

    Detay
  • 09-10 Mart 2018

    9 Martta Göztepe Medicalpark Hastane Kompleksi Nefroloji Bölümü Doç.Dr.Elif Arı BAKIR ve Kadıköy Belediyesi Dr.Rana Beşe Sağlık Polikliniği Dahiliye Bölümü Uzm.Dr.Ayşegül Karaçam’ın ortaklaşa düzenlediği “Diyabet ve Böbrek Sağlığı” konulu “Soru- Cevap “ semineri  Barış Manço Kültür Merkezinde 45 kişinin katılımıyla seminer tamamlanmıştır.

     

    Detay